Скільки принесе до бюджету підвищення податків: у Раді відповіли

Політика

Проголосований Верховною Радою закон про підвищення податків у 2024 році збільшить надходження до державного бюджету на 30 млрд грн, і ще 135 млрд грн – у 2025-му.

Про це повідомив голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час брифінгу у Верховній Раді, передає Укрінформ.

«Якщо говорити про результати підвищення, то ми рахуємо, що в цьому році це буде плюс 30 млрд грн до бюджету», – поінформував Гетманцев.

За його словами, у 2025 році надходження у державний бюджет від впровадження ініціативи становитимуть 135 млрд грн.

Голова парламентського комітету нагадав, що до основних змін належить підвищення військового збору на період до 31 грудня року, в якому буде припинено воєнний стан.Зокрема підвищується ставка військового збору з 1,5% до 5%, при цьому військовий збір для військовослужбовців залишається на рівні 1,5%.

Також військовий збір встановлюється у розмірі 1% від доходу платників єдиного податку 3 групи, для ФОП – платників єдиного податку 1, 2 та 4 груп на рівні 10% розміру мінімальної заробітної плати.

Встановлюється ставка податку на прибуток для банків за 2024 рік у розмірі 50%, на прибуток для небанківських фінансових установ (крім страховиків) – 25%.

Водночас для економічного бронювання змінюється з квартального на місячний податковий період для подання звітності про виплачені фізичним особам доходи.

Нагадаємо, 10 жовтня Верховна Рада України схвалила у другому читанні законопроєкт №11416д щодо збільшення податків.

Міністерство фінансів готове було підтримати законопроєкт про підвищення податків у будь-якій редакції, щоб отримати хоч щось додатково у бюджет.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь