В Україні за тиждень зафіксували понад 100 000 випадків ГРВІ

Політика

В Україні розпочався осінньо-зимовий епідемічний сезон, що супроводжується збільшенням кількості хворих на респіраторні вірусні захворювання, зокрема ГРВІ, COVID-19 та грип, повідомляє МОЗ.

За перший тиждень жовтня медики зафіксували 114 487 випадків захворювань на ГРВІ. Госпіталізовано 2 826 людей, серед яких 1 678 дітей. Також зареєстровано 11 смертей від ускладнень COVID-19, і всі померлі не мали вакцинації.

Найефективнішою профілактикою проти COVID-19 та грипу залишається щорічна вакцинація. Щеплення від COVID-19 можна зробити безоплатно, використовуючи омікрон-специфічні вакцини Comirnaty від Pfizer. Вакцини від грипу, виготовлені у Франції та Кореї, вже доступні в аптеках з початку жовтня.

Ревакцинація кожні 6-12 місяців рекомендована людям із груп ризику: людям старше 60 років, вагітним, людям з ослабленим імунітетом та хронічними захворюваннями, а також професіоналам з підвищеним ризиком зараження (медики, вчителі, військові тощо).

Раныше ми писали, що за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я, цього року в Україні циркулюватимуть два види грипу: типу «А» і типу «В».Також нагадаємо, що в Україні понад 230 тисяч доз вакцини проти грипу вже пройшли державний контроль якості та надійдуть у продаж до медзакладів та аптек найближчим часом.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь