Vivat видасть книжку цьогорічної Нобелівської лауреатки з літератури Хан Канг

Політика

Навесні наступного року в українському видавництві Vivat вийде роман південнокорейської письменниці Хан Канг «Уроки грецької».

Про це повідомила гендиректорка видавництва Vivat Юлія Орлова у facebook.

«У нас дуже ексклюзивний анонс. Видаємо у Vivat книжку цьогорічної лауреатки Нобелівської премії з літератури Хан Канг», – написала Орлова.

Південнокорейська письменниця Хан Канг 10 жовтня отримала одну з найпрестижніших відзнак «за інтенсивну поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і викриває крихкість людського життя».

Vivat працює над виданням українського перекладу роману «Уроки грецької». Орієнтовно книжка зʼявиться у продажу навесні 2025 року, а зараз триває її редагування.«Ближче до виходу книжки напишу, чому ми звернули на неї увагу, а поки скажу, що це історія двох людей, які зійшлися разом у момент страждання і болю — чоловік, який втрачає зір, зустрічається із жінкою, яка втратила мову», – зазначилась Орлова.

Нобелівська премія з літератури – це одна з найпрестижніших відзнак, яку щорічно присуджують письменникам за видатний внесок у літературу. Що цікаво, чимало нобелівських лауреатів уже перекладені українською і займають важливе місце на полицях наших книгарень.

Нагадаємо, Нобелівську премію з літератури цьогоріч присудили південнокорейській письменниці Хан Канг з формулюванням  «за насичену поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і викриває крихкість людського життя».

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь