У Севастополі окупанти імітують ремонт підбитого підводного човна «Ростов-на-Дону»

Політика

У тимчасово окупованому Севастополі росіяни імітують ремонт підбитого Силами оборони України підводного човна «Ростов-на-Дону».

Про це повідомляє телеграм-канал «Крымский ветер».

«Наші очі все бачать: над підбитим підводним човном «Ростов-на-Дону» у Севастополі не проводять жодних ремонтних робіт», – йдеться у повідомленні.Зазначається, що підводний човен був уражений ракетним ударом 13 вересня 2023 року, тоді він знаходився в сухому доку Севастопольського морзаводу. Після того, як пробоїну в борту закрили, підводний човен на початку червня перетягли до 13-го судноремонтного заводу Чорноморського флоту росії в Кілен-бухті. Субмарину сховали під навісом із маскувальних сіток.

Підводний човен «Ростов-на-Дону»  повторно був атакований 2 серпня і затонув в акваторії заводу. Пізніше підводний човен був піднятий з дна шляхом прокачування баластових цистерн.

З того часу жодних суттєвих робіт на підводному човні не проводилося, повідомляє джерело, йде імітація діяльності з нібито введення «Ростов-на-Дону» в дію.«Реально субмарину треба списувати, але приймати таке рішення ніхто не хоче, інформує наше джерело» , – додали в телеграм-каналі.

Нагадаємо, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про отримання в червні 2024 року швидкісних броньованих десантно-штурмових катерів Дракар для підсилення оперативних можливостей спецпризначенців на морі.

Станом на 06:00 11 жовтня у Чорному морі перебуває 2 ворожі кораблі, які є носіями крилатих ракет «Калібр» загальним залпом до 8 ракет.

9 жовтня увечері окупанти завдали удару балістичними ракетами по Одеській області. Відомо про щонайменше п’ять загиблих, дев’ятеро людей поранені.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь