На Буковині викрили на хабарі директора національного природного парку

Політика

У Чернівецькій області директора Хотинського національного природного парку викрили на отриманні хабаря в розмірі 65 тисяч доларів США, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Посадовцю інкримінують одержання неправомірної вигоди за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

За інформацією слідства, директор налагодив схему отримання прибутку від незаконної передачі земель природно-заповідного фонду в оренду. Він оформлював удавані договори про співпрацю і вимагав хабарі за укладення таких договорів. Правоохоронці затримали його у робочому кабінеті після отримання коштів за надання трьох земельних ділянок загальною площею 0,48 га для облаштування бази відпочинку.

Наразі директору обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 2 мільйонів гривень. Досудове розслідування проводить Державне бюро розслідувань (ДБР).

Раніше ми писали, що СБУ та Нацполіція ліквідували схеми ухилення від мобілізації у Києві та Херсоні. Затримано адвокатів, посадовців ТЦК та ЦНАП.Також нагадаємо, що працівники Державного бюро розслідувань виявили у депутатки Хмельницької місцевої ради понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь