Бундестаг позбавив недоторканості депутата від «Альтернативи для Німеччини»

Політика, Світ

У четвер ввечері Бундестаг схвалив позбавлення імунітету депутата від ультраправої «Альтернативи для Німеччини» Штефана Бранднера з метою проведення кримінального провадження.

Про це повідомляє t-online.

За зняття недоторканності з Бранднера проголосували парламентські фракції СДПН, «Зелених», вільних демократів, ХДС/ХСС, а також фракції Лівої партії і Альянсу Сари Вагенкнехт. Парламентська група «Альтернативи для Німеччини» утрималася, а один позафракційний депутат проголосував проти.

За інформацією t-online, причиною є судова суперечка, яку Бранднер веде з редакторкою журналу Spiegel Анн-Катрін Мюллер. У своїх соцмережах Бранднер назвав її «фашисткою», «головною фашисткою» і «фашисткою Spiegel».

Відтоді редакторка, яка відповідає за висвітлення діяльності «АдН» у Spiegel, вживає заходів проти Бранднера – і небезуспішно.Сам Бранднер у коментарі t-online сказав, що не може назвати точну причину позбавлення його імунітету. «У мене бракує уяви, щоб навіть почати інтерпретувати що-небудь протизаконне у висловлюванні, яке я використовував», – каже ультраправий депутат.

Бранднер стверджує, що він використовував термін, який «використовується в десятках варіантів» у повсякденній мові, а також у парламентських дебатах. «Я не зробив нічого іншого, окрім як скористався своїм правом на свободу слова», – додав він.

Берлінський суд вже тричі зобов’язував політика «АдН» виплатити штраф за образу редакторки з використанням слова «фашистка». Перший штраф він отримав у січні. У квітні та серпні Бранднер отримав ще два штрафи, оскільки повторив це висловлювання. Загалом представника «АдН» суди зобов’язали виплатити 50 тисяч євро.

Нагадаємо, правопопулістська партія «Альтернатива для Німеччини» заявила, що під час виборів до Європарламенту наступного року домагатиметься «розпуску» Європейського Союзу або виходу з нього Німеччини.

Віцеканцлер та міністр економіки Німеччини Роберт Габек, який є співлідером «Зелених», звинуватив правопопулістів «Альтернатива для Німечччини» у намірах перетворити її на «таку країну, як росія».

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь