Орбан звинуватив главу Єврокомісії у намірі повалити його уряд

Політика, Світ

Скандальний прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що дебати в Європейському парламенті були «спробою розп’яття» з боку Європейського союзу. Він вважає, що європейські політики вже визначилися, ким вони хочуть його замінити.

Про це пише видання Politico.

«Ті, хто прийшов на дебати, хотіли нашої крові і взагалі не хотіли змістовних дебатів, а уявляли собі політичну прочуханку і нападали на нас», – заявив Орбан.

Нагадаємо, днями президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн жорстко розкритикувала прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за його проросійську позицію. Вона звинуватила його в історичній нездатності підтримати Україну.«Фон дер Ляєн і лідер Європейської народної партії Манфред Вебер відкрито заявили про свій намір повалити угорський уряд», – заявив Орбан на це.

За його словами, в якості заміни йому хочуть делегувати депутата Європарламенту Клару Добрев або ж лідера опозиції, вихідця з провладної партії «Фідес» Петера Мадяра.

Угорщина та російський «Газпром» домовилися про можливе збільшення поставок російського газу до країни.

Раніше ми писали, що під час пресконференції прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана у Страсбурзі до нього кинувся чоловік зі звинуваченнями у зраді країни.

Раніше ми писали, що Європейська комісія вирішила подати проти Угорщини позов до Суду ЄС. Там вважають, що її резонансний закон про захист суверенітету порушує право Євросоюзу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь