У КИЄВІ ЗАТРИМАЛИ БЛОГЕРА, ЯКОГО ПІДОЗРЮЮТЬ У ЗАКЛИКАХ ДО ПОВАЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ВЛАДИ

Війна

У КИЄВІ ЗАТРИМАЛИ БЛОГЕРА, ЯКОГО ПІДОЗРЮЮТЬ У ЗАКЛИКАХ ДО ПОВАЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ВЛАДИ

У Києві правоохоронці затримали проросійського блогера, якого підозрюють у закликах до насильницької зміни чинної влади в Україні.

Про це в Telegram 11 жовтня поінформувала пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

Як стверджує слідство, 35-річний киянин створив кілька акаунтів у соцмережі TikTok, де поширював повідомлення з підтримкою збройної агресії РФ проти України й хотів схилити інших громадян до своєї позиції.

Надалі, у 2023–2024 роках підозрюваний неодноразово поширював через них відеоматеріали, у яких закликав до насильницької зміни чинної української влади, а саме президента і представників Верховної Ради України. Окрім того, він заперечував тимчасову окупацію частини території України, у тому числі Кримського півострова”, – ідеться в дописі.

Фігуранта затримали 10 жовтня, його повідомили про підозру в поширенні матеріалів із закликами до насильницької зміни державної влади (ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України) й запереченні тимчасової окупації частини території України (ч. 3 ст. 436-2 ККУ) з використанням медіа.

Йому може загрожувати до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Які області Україна не поверне після закінчення війни: передбачення екстрасенски
Тарологиня зиробила нове передбачення.

Останнє переведення годинників: що зміниться з 2025 року?
Україна прощається з переведенням годинників: що зміниться для українців? Починаючи з 2025 року, щорічні зміни часу в Україні стануть минулим. Верховна Рада ухвалила рішення скасувати …

Мілтон” атакує Флориду: що відомо про ураган, який зірвав “Рамштайн” і плани NASA
Мегашторм, що стрімко наближається до узбережжя штату, вже викликав масову евакуацію та скасування важливих заходів.

Залишити відповідь