НАЗК перевірятиме медичний центр в Чернігові: що не так із закладом 

Політика

UA.NEWS продовжує перевірку декларацій різних осіб та доходи компаній. І на черзі – медичний центр “Аксіома”. НАЗК, яке моніторитиме доходи медцентру, попросило в банків наступні дані:

  • наявність рахунків;
  • номери рахунків (із зазначенням дати відкриття / закриття рахунка);
  • залишок коштів на рахунках;
  • операції списання з рахунків та/або зарахування на рахунки;
  • призначення платежу;
  • ідентифікаційні дані контрагента (для фізичних осіб – прізвище, ім’я та по батькові, ідентифікаційний номер платника податку для юридичних осіб – повне найменування, ідентифікаційний код у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань);
  • номер рахунку контрагента;
  • код банку контрагента;
  • укладення договорів оренди / користування банківських сейфових скриньок.

Тож, з головного. Медичний центр знаходиться в Чернігові. На його сайті вказано наступне:
”Медичний центр «Аксіома»  – це команда висококваліфікованих професіоналів, які вирішили об’єднати свої знання та досвід, для того, щоб покращити якість життя наших пацієнтів та розв’язати проблему навіть тоді, коли всі інші відмовилися”. 

За даними порталу YouControl, ТОВ «Медичний центр «Аксіома» зареєстровано 29 липня 2021 року. Основний вид діяльності — спеціалізована медична практика. Інші види діяльності — оптова торгівля фармацевтичними товарами; роздрібна торгівля медичними ортопедичними товарами спеціалізованих магазинах; інші види роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах. Статутний капітал товариства – 300 000 грн. 

Єдиною власницею є Таранова Марина В’ячеславівна, дружина начальника міського управління ЖКГ Чернігова Ярослава Куца. До слова, 14 лютого цього року останній отримав підозру за завдані бюджету збитки на майже 7.9 мільйонів гривень. Наразі ж справу скерували до суду.

16 листопада 2021 року медіа “Високий вал” випустили матеріал в якому розповіли, що приміщення медичного центру зареєстроване на маму Марини В’ячеславівни Валентину Таранову. 

“Остання кілька разів фігурує в декларації Ярослава Куца [за 2020 рік], зазначають в медіа.  

Крім того, в документі чоловіка за 2023 рік вказано і те, що батько Марини Вячеславівни Таранов Вячеслав Михайлович у 2022 році придбав автомобіль HONDA CRV 2022 року випуску. В декларації вартість не зазначена, однак на сайті Auto.RIA автомобіль коштує 25 000 $ – 40 000 $.

Повертаємось до медичного центру. Згідно з даними порталу Ukraine, у компанії оформлена 3 група для єдиного податку а ще вказана і фінансова звітність:

 

Також компанія причетна і до низки судових справ, серед яких невиплати дивідендів за фінансовий період 2023 року та визнання майна особистою приватною власністю.

Тож ми чекатимемо на результати перевірки Національним агентством з питань запобігання корупції та слідкуватимемо за подробицями цієї справи.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь