У Києві директор ритуальної служби завищував вартість матеріалів при будівництві стіни на кладовищі

Політика

На Київщині викрили директора ритуальної служби, який умисно завищив вартість цегли при будівництві колумбарної стіни на Лісовому кладовищі майже на 900 тисяч гривень. Посадовець отримав підозру.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, в 2019 році директор підтприємства, починаючи зі стадії робочого проєкту будівництва, вніс в кошторисні розрахунки завищену у 2 рази ціну клінкерної цегли.

Надалі він уклав договір з товариством на будівництво з такої цегли колумбарної стіни, а протягом 2019-2021 років за будівництво сплатили понад 1,7 млн гривень. Ринкова вартість такої цегли становить майже 800 тисяч гривень.

Один з актів приймання виконаних будівельних робіт за вказівкою директора підписав його заступник, і зі столичного бюджету перераховано на приватні рахунки суб’єкту господарювання майже 900 тися гривень безпідставно завищеної вартості цегли, чим заподіяно збитки бюджету міста на відповідну суму.За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому директору Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» (КМДА) та його заступнику за фактом розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 3, ч. 5 ст. 191 КК України).

Колумбарна стіна на Лісовому кладовищі – це меморіальна стіна, споруджена у 2021 році на території Деснянського району міста Києва. Вона обладнана нішами для зберігання урн, де проводять захоронення праху померлих громадян, зокрема, полеглих в боях за незалежність України.

Раніше повідомлялося, що у Києві судитимуть керівника одного з комунальних підприємств Києва та директора товариства, які завдали майже 5 млн грн збитків на закупівлях.

Субпідряднику, який причетний до будівництва Подільського мосту у Києві, оголосили підозру у привласненні 6 мільйонів гривень бюджетних коштів під час виконання підводних робіт.

Подільська окружна прокуратура Києва і поліція провели обшуки у справі про присвоєння 4,5 млн гривень під час будівельних робіт на Подільському мосту. Слідчі дії почалися в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, замовника робіт і підрядника будівництва.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь