«Найважливіша за час великої війни»: в ОП прокоментували зустріч Зеленського з Шольцом

Політика

Офіс президента України поділився деталями переговорів президента Володимира Зеленського з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні. Зустріч стала вже третьою за осінь 2024 року, але Зеленський підкреслив, що вважає її найважливішою з початку повномасштабної війни.

Зеленський презентував Шольцу план перемоги, який має стати основою для успішного Саміту миру та зміцнення позицій України на міжнародній арені. Також обговорювалися питання реалізації безпекової угоди між Україною та Німеччиною на 2025 рік, створення спільних підприємств з ремонту бронетехніки в Україні та запуск спільного виробництва озброєння.

Крім того, Зеленський запропонував Шольцу розглянути можливість фінансування українського виробництва далекобійних засобів. Президент подякував Німеччині та особисто Шольцу за підтримку, особливо за допомогу у сфері протиповітряної оборони, що врятувала тисячі життів.

Раніше ми писали, що Україна передасть Ватикану список журналістів, які перебувають у полоні в рф. Наразі країна потребує допомоги у поверненні полонених.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський за 36 годин встиг відвідати Британію, Францію, Італію та Німеччину. Глава держави міг зосередитись на п’яти запитах до лідерів чотирьох країн.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь