Сусіди в ш0цl: моя нова методика дозволила зібрати 100 кг картоплі з крихітної ділянки! Ділюся cекретом

Війна

Картопля на грядці буде рости з таким ентузіазмом, що у вас не вистачить відер для збору врожаю. Весь секрет у способі посадки – особлива методика допоможе покращити врожайність.

Картопля є однією з найпопулярніших культур серед городників. Майже на кожній ділянці можна зустріти цей коренеплід, а у багатьох дачників є досвід вирощування картоплі. Існує багато варіантів, як посадити бульбу – у рядках і гребенях, під соломою або навіть за допомогою розсади. Втім, існує один найефективніший варіант посадки картоплі для того, щоб отримати щедрий урожай.

Методика посадки картоплі

Оскільки картопля прийшла на українські грядки з Америки, саме американська технологія буде однією з найкращих. Коли мова йде про американську методику посадки картоплі, то потрібно садити її у неглибокі борозни. Глибина повинна становити половину багнет лопати. Існує декілька способів зробити борозни – за допомогою звичайної лопати, мотузки або мотоблоку

У борозни потрібно викласти бульби на відстані 20-25 сантиметрів одна від одної. Після цього ямки закрийте землею, підгортаючи її з усіх боків для утворення невеликого гребеня. Такої глибини буде достатньо, аби картоплина не пересохла під сонцем, а ґрунт достатньо прогрівся для появи сходів. Над картоплею буде достатньо пухкої землі, в якій буде вільно розвиватись врожай.

На піщаному типі ґрунту картоплю потрібно садити глибше, оскільки ділянка швидко пересихає та розжарюється під сонцем. А ось на важкій ділянці потрібно сіяти картоплю вище, адже земля стає щільною та не дає бульбі дихати. Пухкість ґрунту й доступ до плодів повітря – головна умова, завдяки якій виросте смачна та соковита картопля.

Залишити відповідь