Ворог вдарив по Запоріжжю КАБами, оприлюднено наслідки нічного обстрілу

Політика

Запоріжжя цієї ночі зазнало ворожого обстрілу із застосуванням, за попередніми даними, керованих авіабомб (КАБів). Російські загарбники завдали три удари по місту.

Про це повідомляє Національна поліція України.

За даними правоохоронних органів, росармія завдала трьох авіаударів по території міста Запоріжжя у ніч проти 12 жовтня в період з 2:20 до 2:31.

Загарбники поцілили:

  • по об’єкту інфраструктури,
  • приватному сектору,
  • по території кінного клубу.

«Наразі відомо про двох поранених громадян, серед них – 11-річна дитина», – передали в поліції та додали, що інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.
«На місцях ворожих ударів працюють поліцейські, рятувальники та інші профільні служби міста», – йдеться в повідомленні НПУ.

Крім того, було розгорнуто мобільний пункт для звернень, куди люди можуть звернутися за допомогою або написати заяву про пошкоджене майно.

«Також постраждалі можуть зателефонувати за номерами 102 або +380504529195», – розповіли в поліції.
Як уточнив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, двоє людей від госпіталізації відмовились одразу, а 11-річна дівчинка отримала медичну допомогу в лікарні, й тепер перебуває вдома.

Перед тим чиновник повідомляв, що через ворожий обстріл у Запоріжжі були травмовані жінки 55 та 22 років та 11-річна дівчинка.

Нагадаємо, цієї ночі, 12 жовтня, у Запоріжжі пролунали вибухи на тлі попереджання про загрозу авіаударів. Так, у Повітряних силах ЗСУ фіксували пук ворогом керованих авіабомб (КАБ).

Вже вранці стало відомо, що у Запоріжжі внаслідок російського авіаудару були троє постраждалих. В ДСНС розповіли, що тривають аварійно-рятувальні роботи. Крім того, повністю був зруйнований приватний будинок, а пожежі охопили 35 «квадратів».

В ОВА також розповіли, що противник поцілив по приватних житлових будинках, та по виробничих приміщеннях одного з підприємств міста.

Раніше ми писали, що війська рф 10 жовтня влаштували авіаудар по Харківському району, в результаті якого щонайменше п’ятеро осіб отримали поранення.

Також нагадаємо, що 9 жовтня, російські окупанти обстріляли околиці Миколаєва. Пошкодили складські приміщення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь