Що потрібно зробити 12 жовтня, щоб отримати допомогу та захист святої ікони «Єрусалимської

Війна

Що потрібно зробити 12 жовтня, щоб отримати допомогу та захист святої ікони «Єрусалимської

12 жовтня православні християни відзначають день ікони Пресвятої Богородиці «Єрусалимської

Вона належить до сімдесяти ікон, написаних святим євангелістом Лукою, і вважається однією з найбільш схожих на справжній образ Богородиці.

Історія ікони

Згідно з переказами, саме з цієї ікони, яка колись знаходилася в храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі, небесний голос звернувся до преподобної Марії Єгипетської, допомагаючи їй залишити гріховне життя. Протягом століть ікона подорожувала по різних монастирях і храмах, де тисячі людей молилися біля неї, сподіваючись на її чудотворну силу.

У 5 столітті ікону перенесли до Константинополя в храм «Пігій» за наказом імператора, де її чудодійна сила допомогла захистити візантійське військо від скіфів. У 10 столітті ікона була перенесена до Корсуні та подарована князю Володимиру. Після хрещення Новгорода образ привезли до Софіївського собору, де він перебував понад чотириста років.

Під час війни 1812 року ікона зникла, але згодом її дивовижним чином знайшли в Єрусалимі в храмі Гробниці Пресвятої Богородиці.

Чудодійні властивості

Ікона Пресвятої Богородиці «Єрусалимської» вважається чудотворною. Перед нею моляться про зцілення від хвороб, захист від стихійних лих, відвернення воєн і прощення гріхів. Вона приносить зцілення і духовну підтримку, будучи джерелом надії для багатьох поколінь віруючих.

Зеленський заявив про можливість закінчити війну “не пізніше 2025 року
Є шанс просунутися до миру і міцної стабільності, зазначив президент.

У Росії в ув’язненні померла українська журналістка Вікторія Рощина, яку РФ утримувала в полоні з серпня 2023
Батько журналістки Вікторії Рощиної, яка раніше працювала на hromadske, отримав звістку про її смерть. Однак цю інформацію ще перевіряють

ПРОБИВ ОБОРОНУ РОСІЯН І СТАВ ГЕРОЄМ УКРАЇНИ: ОЛЕГ ШИРЯЄВ ОТРИМАВ “ЗОЛОТУ ЗІРКУ” ВІД ПРЕЗИДЕНТА
Командир 225 ОШБ Олег Ширяєв отримав звання Герой України та орден “Золота зірка

Залишити відповідь