У ЗСУ показали навчання морпіхів, які ще нещодавно були в’язнями

Політика

Колишні ув’язнені, які вирішили приєднатися до бригади морпіхів, проходять навчання. Сили оборони показали, як проходить вишкіл.

Про це повідомили Сили оборони півня України у Telegram.

Колишні в’язні приєдналися до військовослужбовців з підрозділу «Шквал» 35-ї бригади морської піхоти. Мобілізовані засуджені проходять навчання, одним з фінальних етапів якого є штурм окопів.

«Колишні в’язні, а нині бійці одеської бригади морської піхоти, до автоматизму відпрацьовують алгоритм дій безпосередньо під час вогневого контакту із умовним противником», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають інструктори-морпіхи, ці тренування є надзвичайно важливими, адже вже найближчим часом на бійців чекає зустріч з ворогом.Нагадаємо, цього року в Україні ухвалили закон, який дозволяє добровільну мобілізацію ув’язнених. Документ вже набув чинності.

Не всі засуджені можуть приєднатися до армії на добровільній основі. Заборонено мобілізувати тих, хто засуджений за злочини проти національної безпеки України, а також за тяжкі злочини.

В Україні в обмін на мобілізацію вже були умовно-достроково звільнені понад 3 тисячі ув’язнених. Ще близько 27 тисяч можуть мати право служити у Збройних сил України (ЗСУ).

Закон дає можливість ув’язненим жінкам долучитися до лав Збройних сил, однак поки що таких випадків не зафіксовано. До того ж попиту в українській армії на мобілізацію жінок наразі немає, повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь