ЄС анонсував санкції через постачання іранських балістичних ракет для рф

Політика, Світ

Незабаром Європейський Союз запровадить санкції проти осіб та організацій, які пов’язані з передачею Іраном балістичних ракет для рф.

Про це повідомили два європейських дипломати та високопоставлений чиновник ЄС, передає Reuters.

Один з дипломатів наголосив, що міністри закордонних справ ЄС запровадять санкції проти 14 осіб та організацій, які допомагали у передачі ракет, серед них є також авіакомпанії та інші компанії.

Водночас європейські посадовці не розповіли, що це за фірми чи особи. Раніше дипломати повідомляли, що обмеження можуть бути застосовані проти національної авіакомпанії Iran Air.

Своєю чергою представники ЄС зазначили, що між країнами Європи тривають суперечки, чи застосовувати санкції проти потужної військової сили Ірану – Корпусу вартових ісламської революції.Європейський Союз може запровадити санкції проти Ірану через передачу балістичних ракет росії. Відповідне рішення, ймовірно, буде ухвалено 14 жовтня.

Європейський Союз готується ухвалити пакет санкцій проти Ірану через постачання балістичних ракет до рф. Блок має намір схвалити цей крок, коли лідери ЄС зберуться на саміт у Брюсселі наприкінці цього місяця.

Нещодавно Європейський Союз вирішив запровадити тематичний режим санкцій проти рф. Він буде присвячений гібридним загрозам з боку країни-агресорки.

Суд загальної юрисдикції Євросоюзу ухвалив рішення у трьох справах щодо заборони надання юридичних консультацій російським клієнтам. Вона була впроваджена як частина санкцій проти росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь