На Полтавщині виявили небезпечну хворобу та запровадили карантин

Політика

У Полтавській області виявили африканську чуму свиней. У чотирьох селах ввели карантин.

Про це повідомляє управління ДСНС у Полтавській області.

Зазначається, що у приватному господарстві у селі Миловидівка Кременчуцького району загинули десять свиней. Власники тварин 10 жовтня повідомили про це у Державну службу ветеринарної медицини. Фахівці встановили, що у тварин був вірус африканської чуми свиней.

Наступного дня, 11 жовтня, у селі Миловидівка та трьох прилеглих селах Гориславка, Коржівка та Олефірівка ввели карантин.

Також ще у восьми населених пунктах визначили зони захисту та спостереження. Йдеться про села Мирна, Вальна, Панівка, Рокито-Донівка, Майбородівка, Пащенівка, Ялинці та Погребівська.Це вірусна хвороба, яка не є небезпечною для людей, але несе смертельну загрозу для свиней. Ліків та вакцини від захворювання немає, тому важливо не допускати його поширення.

Читайте також:

Фінські науковці працюють над створенням вакцини, що має захистити від зараження коронавірусом таких тварин, як норки і єнотовидні собаки.

Раніше данський уряд наказав знищити 17 млн норок, яких вирощували на фермах, через їх можливе інфікування мутованим коронавірусом.

Раніше у  Новоодеському районі Миколаївської області зафіксована загибель птиці від вірусу пташиного грипу. Щоб зупинити хворобу, вже знищено майже 1000 курей.

Залишити відповідь