Правляча партія Грузії через суд змусила опозиційні канали її рекламувати

Політика, Світ

Про це повідомляє грузинський телеканал «Формула».

Тбіліський міський суд оштрафував телеканали «Формула», «Мтаварі архі» і «TV Пірвелі» на майже дві тисячі доларів.

Крім того, суд зобов’язав ці три телеканали негайно показати політичну рекламу «Грузинської мрії», яку вони відмовлялися публікувати.Наприкінці вересня партія «Грузинська мрія» випустила політичну рекламу, в якій використала зображення українських міст, зруйнованих російською агресією. На кадрах з України знизу додали напис «Ні війні», а на кадрах із Грузії – «Обери мир».

Телеканали «Формула», «Мтаварі архі» і «TV Пірвелі» відмовилися показувати цю рекламу, назвавши її неетичною та такою, що розпалює національний розбрат та залякує виборців війною. Про своє рішення телеканали повідомили Комісію з комунікацій.

До комісії також звернулась і «Грузинська мрія», яка зажадала судового позову щодо рішення телеканалів. Бажання партії було підтримане – комісія визнала телеканали порушниками та склала на них адміністративні протоколи.

Нагадаємо, що путін підписав указ, який знімає обмеження для громадян Грузії на перебування в росії без віз.

В Єврокомісії вже заявили, що парламентські вибори, які відбудуться у Грузії, стануть вирішальними для її просування до членства в Євросоюзі та критично важливим тестом для демократії.

Раніше ми писали, що у відповідь на антиєвропейські дії та риторику правлячої партії Грузії, Європейський Союз вирішив призупинити зустрічі на високому рівні з представниками грузинського уряду.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе підтвердив, що його партія Грузинська мрія продовжить використовувати тему війни в Україні для передвиборчих цілей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь