Дослідження: перегляд Tik Tok змушує людей самим ставити собі діагнози

Політика

Відео із соцмереж, зокрема Tik Tok змушують людей думати, що в них синдром дефіциту уваги з гіперактивністю (СДУГ). Поінформованість про стан, що може проявлятися як неуважність, гіперактивність, імпульсивність, значно зросла завдяки кращій діагностиці у дітей та інформаційним роликам у соцмережах і на сайтах. Про це пише The Telegraph.

Опитування 1000 американців, що було проведене в серпні Університетом штату Огайо, показує, що молодь частіше, ніж люди старшого покоління вірить у не діагностований СДУГ. Вони також виявилися більш схильними щось робити з цим.

«Якщо перегляд відео із соцмереж змушує вас думати, що ви можете бути хворими, краще звернутися за оцінкою до психолога, психіатра, аби перевірити це», — розповів доктор і клінічний асистент кафедри психіатрії та поведінкового здоров’я штату Огайо Джастін Бартеріан.

Глобальна поширеність СДУГ серед дітей становить 5%, а серед дорослих Великої Британії – від 3 до 4% за оцінками Національного інституту охорони здоров’я та догляду. Проте, ймовірно, оцінка не є точною, адже конкретні дані відсутні.

За словами керівника ADHD UK Генрі Шелфорда, діагнози у США та Великій Британії дуже різні, їх важко порівнювати. У Великій Британії СДУГ розпізнали на десятиліття пізніше, ніж США, як наслідок, отримали значну не діагностику й прогалини серед населення.«У Великій Британії також зовсім інша система охорони здоров’я з набагато більш обмеженими протоколами щодо того, хто може діагностувати СДУГ, порівняно зі США. Наші ситуації відрізняються, тому ми повинні бути дуже обережними в тому, як ми розглядаємо актуальність подібних досліджень», – зазначив Генрі Шелфорд.

Раніше ми писали, що ByteDance, власниця TikTok, представила нове програмне забезпечення Jimeng AI для створення відео на основі текстових запитів, як це робить OpenAI Sora.

Також нагадаємо, що Європейська комісія завершила розслідування щодо механізму винагород у TikTok Lite, прийнявши від компанії зобовʼязання назавжди вилучити цю програму з ринку ЄС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь