Український фільм номінований на премію американських кінокритиків

Політика

Документальний фільм «Порцелянова війна» режисерів Брендана Белломо та Слави Леонтьєва про війну в Україні отримав дві номінації на Critics’ Choice Documentary Awards.

Про це йдеться на сайті премії.

Фільм представлений у двох категоріях: «Найкращий новий режисер документального кіно» та «Найкращий політичний фільм». Оголошення переможців відбудеться 10 листопада.

«Порцелянова війна» розповідає глядачам про трьох українців, митців порцелянової анімалістики – Славу Леонтьєва (виступив і в ролі режисера), його дружину Аню Стасенко й Андрія Стефанова.

Вони залишаються у Харкові, який зазнає російських ударів з першого дня вторгнення, і продовжують творити під час війни: створюють порцелянові фігурки та прикрашають ними зруйновані обстрілами будинки.Стрічку створювали у копродукції США, України та Австралії.

На початку 2024 року американський і український режисери вже здобули гран-прі на кінофестивалі Санденс. Стрічка отримала відзнаку в категорії «Приз журі: Американський документальний фільм».

Нагадаємо, що в одному з Telegram-каналів стався витік трейлера нової анімаційної антології Secret Level, створеної авторами серіалу Любов, смерть і роботи. Проєкт включає адаптації за мотивами таких ігор, як Armored Core, God of War і Warhammer 40,000.

Канадський актор Кіану Рівз поділився, що знявся у комедійному бойовику Good Fortune («Удача»), на знімальному майданчику якого отримав складну травму.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь