Суд повернув громаді Києва землю в Дніпровському районі

Політика

Суд повернув Києву 4 гектари земля біля об’їзної дороги міста Бровари у Дніпровському районі, яка використовувалася не за призначенням.

Як пише Київська прокуратура, Північний апеляційний господарський суд скасував незаконне рішення суду першої інстанції та задовольнив позов Київської міської ради до приватного товариства про розірвання договору оренди на земельну ділянку, укладеного ще в 2008 році, та її повернення в комунальну власність.

Вказана ділянка площею майже 4 га та вартістю приблизно 150 тис. грн знаходиться біля об’їзної дороги міста Бровари у Дніпровському районі Києва. Встановлено, що цю ділянку товариство отримало в оренду на 10 років для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд та об’єктів соціальної інфраструктури і комплексного обслуговування населення.

Разом з тим орендар, у порушення умов договору оренди землі та вимог чинного законодавства, вже понад 16 років не використовує землю за цільовим призначенням, так і не розпочавши її забудову.

Відтак за активної позиції прокурорів Київської міської прокуратури Північний апеляційний господарський скасував незаконне рішення суду першої інстанції, яким прокуратурі було відмовлено у задоволенні позову.Апеляційним судом договір оренди розірвано, товариство зобов’язане повернути землю територіальній громаді міста Києва.

Раніше апеляційний суд скасував незаконне рішення Бучанської районної ради, і Біличанський ліс площею 3000 гектарів повернули громаді Києва.

Також після майже п’яти років судових розглядів у власність громади Києва повернувся комплекс історичних будівель 1830-1910 років, розташованих в історичній частині Подолі, під Замковою горою.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь