Зеленський провів «енергетичну» Ставку

Політика

З наближенням мінусової температури президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ньому говорили про підготовку енергосистеми Україи до зими.

Про це президент написав у Telegram.

«Енергетична Ставка. Комплексна підготовка до зими. Доповіді всіх, хто задіяний у процесі: Нафтогазу, Укренерго, міністерств енергетики, внутрішніх справ, розвитку громад та територій, Повітряних сил, обласних військових адміністрацій. Усі рівні захисту енергетичної інфраструктури: інженерний, засобами РЕБ та силами ППО. Активну участь братиме наша авіація. Також ухвалили рішення щодо посилення ППО в прикордонних і прифронтових регіонах», – повідомив Зеленський.

Він також зазначив, що Міністерство внутрішніх справ представило план заходів реагування на обстріли та оперативного відновлення пошкоджень. Триває робота зі створення розосередженої мережі когенераційних установок.Нагадаємо, що сертифікація «Укренерго» як незалежного оператора не завадить імпорту електроенергії з ЄС взимку.

Національний оператор «Укренерго» фіксує зростання електроспоживання через зниження температури – про це компанія заявила 15 жовтня.

Раніше ми писали, що Україна може взагалі пройти зиму без відключень світла, якщо окупанти не битимуть по вцілілих енергооб’єктах.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь