Університет на Закарпатті організував бронь для сотень ухилянтів

Політика

На Закарпатті затримали керівництво Східно-європейського слов’янського університету за корупційну схему влаштування 225 «ухилянтів». Вони платили гроші та отримували відстрочку як студенти бакалаврату, магістратури чи аспірантури.

Як повідомляє пресслужба Служби безпеки України, ректорка та проректор приватного університету затримані. Виявилося, що вони без вступних екзаменів зараховували ухилянтів до власного та іноземного вишів. Фігуранти обіцяли таким «студентам» безперешкодне оформлення відстрочки. Для цього керівництво закарпатського університету залучило до незаконної діяльності посадовця військової служби правопорядку.

Залежно від обставин, пакет таких «послуг» фігуранти оцінювали орієнтовно в 1500 євро з особи.

Після викриття СБУ місцева комісія Ужгородського РТЦК та СП скасувала раніше надані відстрочки від призову 225 ухилянтам, які скористалися «студентською схемою».

Нещодавно на Київщині правоохоронці затримали голову міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) за підозрою у підробці медичних документів для ухилянтів.В МОЗ повідомили, скільки осіб, причетних до корупції в МСЕК, вдалося викрити з початку року. Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко та представники СБУ закликали жорстко реагувати на порушення закону при виявленні фактів надання неправомірного статусу інвалідності для ухилення від мобілізації.

А партія «Слуга народу» запустила процедуру імперативного мандата щодо керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи. ЇЇ виключать зі складу депутатів обласної ради.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь