Бійці «Азову» побували у штаб-квартирі НАТО і розповіли, як були у російському полоні

Політика

Представники бригади «Азов» Національної гвардії України разом із делегацією провели низку зустрічей у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, де обговорили питання неналежного утримання українських військовополонених у російській федерації. Зустрічі були присвячені порушенням росією міжнародного гуманітарного права щодо військовополонених.

До складу української делегації увійшли бійці бригади «Азов», представники Асоціації родин захисників «Азовсталі» та Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Вони провели переговори з керівництвом НАТО, зокрема із заступницею Генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії та керівником відділу співробітництва з Україною.

Однією з головних тем обговорення стало питання обміну захисників Маріуполя, зокрема бійців 12-ї бригади «Азов», а також нелюдське поводження з військовополоненими, про яке бійці свідчили з власного досвіду.

Представниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» наголосила на труднощах, з якими стикаються родини полонених, через відсутність інформації про їхню долю, а також порушення Росією Женевських конвенцій і перешкоджання відвідуванню місць утримання полонених міжнародними організаціями.Раніше ми писали, що українська журналістка Вікторія Рощина загинула в російському полоні. Її етапували в Москву для майбутнього обміну.

Також нагадаємо, що львівським медикам вдалося врятувати руку 21-річного Гліба Портмана, якому загрожувала ампутація. Військовий 125 бригади територіальної оборони отримав кульове поранення плеча та потрапив у полон, де провів 13 місяців без належної медичної допомоги. Це призвело до зараження в місці поранення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь