Суд Франції відмовився реабілітувати злочинця, гільйотинованого у 1957 році

Політика, Світ

Найвищий апеляційний суд Франції 15 жовтня відмовив у реабілітації Жака Феша. Йому відтяли голову на гільйотині у 1957 році за вбивство поліцейського.

Про це повідомляє AFP.

27-річного Феша стратили за вбивство поліцейського Жана-Батіста Верна під час збройного пограбування. Тепер його син скористався правом подати заяву про «правову реабілітацію» засуджених злочинців, що з 2020 року можуть робити нащадки засуджених до смертної кари.

Він посилався на те, що перед стратою Жак Феш розкаявся за скоєне та звернувся до католицизму, що засвідчило його листування з монахом. Листи пізніше були опубліковані та зажили автору посмертної популярності.

Але прокурори стверджували, що доказів спокутування Фешем своєї провини перед суспільством або своїми жертвами перед смертю немає. З цим погодився й французький Касаційний суд, постановивши, що елементи справи «не є достатніми гарантіями каяття».Син Феша, 69-річний Жерар, назвав вирок розчаруванням.

«Касаційний суд втрачає можливість ухвалити важливе гуманістичне рішення про право будь-якого злочинця, незалежно від його злочину, на відшкодування збитків», – сказав адвокат сім’ї Патріс Спінозі.

Страта на гільйотині була одним із засобів смертної кари у Франції з часів Великої Французької революції до 1977 року.

Читайте також:

В Ірані стратили чоловіка з ментальним розладом, якого звинуватили у вбивстві силовика під час протестів восени 2022 року.

В американському штаті Алабама відбулася друга в історії Сполучених Штатів смертна кара із застосуванням азоту.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь