Коли мені повідомили мій діагноз я була в розпачі. Місця собі не знаходила. А чоловік наче й зрадів. Почав десь вештатися, мене не підтримував. Лиш згодом я побачила його листування і все збагнула. Та вирішила цього так не залишати…

Політика, Суспільство

Мені 44 роки та пів року тому лікарі встановили мені страшний діагноз. Онколог сказав, що шансів небагато, та треба терміново вирізати пухлину.

Неможливо передати, що я тоді відчувала. В мене син, котрому 17 років. Я ж мріяла на його весіллі погуляти, онуків побачити. Така новина розбила мене, а от чоловік наче й повеселішав. Хоча, звісно, заспокоював і казав, що підтримає. Та він дедалі частіше десь пропадав. Пояснював, що мусить працювати, адже гроші на лікування необхідні.

Ми з Миколою самотужки наш бізнес будували. Після весілля разом поїхали на заробітки, а повернувшись відкрили магазин побутової хімії. Згодом ще два. Та працювали себе не шкодуючи. Часто з сином сиділа моя мама, адже я навіть вночі гарувала. Та зараз робота вже налагоджена, у нас є помічник, котрий все контролює. Та я однаково переймалась, як без мене впорається чоловік.

І ось якось хотіла переглянути, чи всі товари замовив Микола. Тож взяла його комп’ютер. Та раптом побачила повідомлення.

– Ну, що там довго твоїй залишилось?

– Рік дають, потерпи. – відповів Микола.

– Я вже й так два роки терплю. Ти все обіцяв покинути дружину.

– Зараз це нерозумно робити! Доведеться все ділити. Я на неї майже все оформив. А так нам дістанеться.

– А як довше житиме?

Мені зле стало від прочитаного. В голові запаморочилось. Ледве не знепритомніла. Та я вирішила нічого не казати Миколі. І назначила операцію вже на наступний тиждень.

Пухлину видалили та відправили на аналіз. А вже за тиждень мені повідомили, що вона доброякісна. Та чоловікові я сказала, що це не так. Хотіла мати час, щоб з юристом порадитись і все підготувати.

Я заплатила адвокату чималі гроші. Та він зробив так, щоб після розлучення чоловік залишився ні з чим. Залишалось одне, розібратися з родичами. Адже я не хотіла, аби всі мене звинувачували, мовляв, обібрала нещасного.

Тож я вигадала план.  Сказала чоловікові, що лягаю в лікарню на два тижні аж у Києві. А сама зняла номер в місцевому готелі. Коли минуло два дні я попросила зовицю, аби поїхала до мене за речами. Мовляв, переслала мені поштою. Але обов’язково із самого ранку. І ось вони вирушили. А двері їм коханка відчинила. Я це точно знала, адже бачила на власні очі, як вона тікала з нашого під’їзду і як потім виходила ошелешена зовиця. Мені ж родичка нічого не сказала. Так я зрозуміла, що ніхто за мене не заступиться. Зненацька повернулась додому. Увійшла, а чоловік з коханкою якраз вечеряє.

– Ну, що, треба вам обидвом звільнити квартиру.

Микола не міг і слова вимовити.

– І ще, на розлучення я вже подала. А помирати поки не збираюсь!

Микола залишився ні з чим, коханка його покинула. Наш син відмовився з ним спілкуватись і навіть родичі уникають. А я щаслива, що не доживатиму віку з такою жахливою підступною людиною. Днями він приходив, благав:

– Це ж все не чесно! Ми ж разом будували бізнес!

– Так само як зраджувати теж не чесно!

– Я зробив помилку! Та вже дуже шкодую! Пробач мені! Ми ж сім’я!

– Нізащо!

Як  гадаєте, правильно я зробила? Ви б пробачили такий вчинок?


Копіювати

Залишити відповідь