Генштаб ЗСУ назвав найбільш складний напрямок фронту

Політика

Протягом минулої доби в Україні зафіксовано 171 бойове зіткнення. Учора ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’яти ракетних ударів із застосуванням 13 ракет, а також 65 авіаударів (130 КАБ).

Крім цього, здійснив більш ніж 4500 обстрілів, з них 169 – із реактивних систем залпового вогню, повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Харківському напрямку росіяни 11 разів штурмували у районах населених пунктів Вовчанськ та Стариця.

На Куп’янському напрямку відбулося 28 атак окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Кучерівки, Новоосинового, Грушівки, Піщаного, Глушківки, Лозової, Кругляківки, Петропавлівки, Колісниківки та Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог атакував 16 разів. Намагався вклинитися в нашу оборону поблизу Греківки, Макіївки, Невського, Зарічного та Торського.На Краматорському напрямку окупанти атакували три рази у районах Калинівки, Ступочок та Предтечиного.

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив дев’ять атак неподалік Торецька, Дачного та Щербинівки.

На Покровському напрямку захисники зупинили 26 штурмових і наступальних дій окупантів у бік Новотроїцького, Миролюбівки, Променя, Красного Яру та Крутого Яру. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу населеного пункту Селидове.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 40 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Новодмитрівка та Георгіївка. Окрім того, ворог атакував у бік Кремінної Балки, Цукуриного, Новоселидівки, Костянтинівки, Антонівки та Катеринівки.

На Времівському напрямку противник здійснив два штурми наших позицій в районах Роздольного та Богоявленки. Активно задіював для ударів на напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Оріхівському напрямку окупанти атакували у бік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку російські загарбники п’ять разів намагалися витіснити з позицій наші підрозділи. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог з території росії активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Порівняно з понеділком, учора кількість бойових зіткнень зменшилася – зі 198 до 171. Курахівський напрямок залишається першим за кількістю ворожих наступів і штурмів, другим іде Покровський. Раніше протягом місяців основним напрямком удару ворога був саме Покровський напрямок.

Під час нічної атаки проти України росія завдала удару по одному з промислових об’єктів на території Тернопільської області. Виникла масштабна пожежа.

12 жовтня у Харківській області внаслідок атаки FPV-дрона по Купʼянську постраждали двоє цивільних. Влучання було біля цивільного авто.

Українська оборонна компанія розробила баражуючий боєприпас, якому дали назву Stick M12.

Загалом окупанти запустили по Україні дві ракети С-300 і Х-59 та 136 дронів. ППО змогла збити 51 безпілотник, через роботу РЕБ було втрачено 60 російських безпілотників, два повернулися назад, ще більше 20 перебувають в повітряному просторі України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь