Чоловікам, які відмовляються воювати, треба заборонити на 5 років голосувати, — комбриг «Хартії»

Події України


Комбриг «Хартії» сказав, що не спілкується з тими друзями чи знайомими, які виїхали за кордон.

Чоловікам, які відмовляються йти у ЗСУ і захищати свою країну на фронті, треба заборонити на 5 років брати участь у голосуванні на виборах.

Про це командир бригади 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія» полковник Ігор Оболєнський сказав в інтерв’ю інтернет-виданню «Українська правда». Співрозмовник зазначив, що негативно ставиться до ініціатив, які передбачають отримання чоловіками тимчасової відстрочки від армії після виплати певної суми грошей.

«Тому що так історично склалося. Гаразд, а ті хто потрапив раніше в армію? Це на нас не поширюється? Так само ми можемо зі своєї зарплати віддавати гроші і йти? Але, з іншого боку, я розумію державу. Я розумію, що все це гроші і це все наша економіка. Кожен боєприпас, який у нас є — це гроші. Як зробити так, щоб цих грошей було більше, щоб ми могли бути більш ефективними?», — сказав Оболєнський.

Він додав, що держава шукає можливості бути ефективною. «Я ставлюсь негативно, але в загальному — можливо це і правильно. Я не бачу в цьому теж нічого поганого», — повідомив комбриг.

При цьому, говорячи про випадки самовільного залишення частин і економічного бронювання, він вважає за можливе позбавляти громадян права на голосування.

Зокрема, на його думку, якщо громадянин відмовляється служити і захищати країну та покидає військову частину, а інший готовий відкупатися, аби взагалі не бути в армії, то у такому випадку такі громадяни не повинні голосувати на виборах в Україні:



Джерело

Залишити відповідь