На Донеччині жінка злила позиції ЗСУ окупантам та хотіла втекти до рф

Політика

На Донеччині Служба безпеки повідомила про підозру 38-річній жительці Селидового. Жінка здавала позиції Сил оборони на Покровському напрямку окупантам, а після цього намагалася втекти до росії через Євросоюз.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Підозрюваною виявилася 38-річна мешканка Селидового, яка входила до агентурної мережі ФСБ.

Правоохоронці припинили її діяльність на території регіону у жовтні 2023 року.

За даними СБУ, підозрювала зливала окупантам локації українських військ на Покровському напрямку, а після цього прибула на Кіровоградщину, звідки планувала виїхати як “переселенка” до Євросоюзу, а потім – до рф.Під час обшуку правоохоронці вилучили у затриманої російський паспорт та мобільний телефон, який вона використовувала для зв’язку з куратором.

Слідчі Служби безпеки повідомили жінці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Служба безпеки України затримала ще двох учасників агентурної мережі російської ФСБ, яку викрили у серпні на Дніпропетровщині.

Крім того, завдяки доказовій базі СБУ до довічного терміну ув’язнення з конфіскацією майна засудили агента ФСБ, який передавав окупантам геолокації українських військ під час боїв за Бахмут.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь