МВФ готовий надати Україні черговий транш кредиту: названо терміни

Політика, Світ

Рада директорів МВФ може схвалити черговий транш кредиту Україні на суму 1,1 млрд доларів. Це може відбутись в рамках щорічних зборів МВФ та Світового банку 21-26 жовтня у Вашингтоні.

Про це сказав заступник міністра фінансів США Брент Німен, повідомляє «Голос Америки».

Фонд на робочому рівні схвалив надання траншу ще 10 вересня, але Рада директорів ще не надала остаточного схвалення.

«Україна винятково добре пройшла вже декілька переглядів програми і близько місяця тому завершила п’ятий перегляд програми МВФ», – зазначив Німен.

Заступник міністра фінансів США вважає, що правління затвердить п’ятий перегляд та схвалить фінансування на 1,1 млрд доларів.«Україна дуже добре впоралась, виконала всі структурні маяки і показники, які треба було виконати за літо. Тому, гадаю, ми скоро схвалимо перегляд, й Україна продовжить успішно виконувати програму», – додав посадовець.

За 2024 рік МВФ очікує загального зростання економіки на 3%, а тому ризики для України «залишаються надзвичайно високими»», кажуть у МВФ.

Крім того, Німан переконаний, що попри складнощі Україна здатна втримувати економічну стабільність.

«Через надзвичайні руйнування енергетичної інфраструктури, було зменшено прогноз зростання до 3%, а інфляція зросла. Звичайно, це справжні складнощі, але Україна показує здатність добре керувати в надзвичайно складних умовах і добре виконувати програму МВФ», – сказав Німен.

Нещодавно Міжнародний валютний фонд оприлюднив на своєму сайті інформацію про досягнення домовленостей з українською владою щодо п’ятого перегляду чотирирічної програми Extended Fund Facility.

Крім того, Міжнародний валютний фонд вирішив з листопада зменшити свої комісії (charges, surcharges та commitment fees), які впливають на вартість ресурсів для країн, щорозвиваються та мають програми фінансування від фонду.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь