Україна хоче отримати запрошення від НАТО за президентства Байдена, – посол

Політика

Україна хоче отримати запрошення на вступ до НАТО до того, як Джо Байден залишить пост президента США. Запрошення могло б стати політичним сигналом.

Про це повідомив посол України при НАТО Наталія Галібаренко, пише Reuters.

“Наша ідея полягає в тому, що надання Україні (запрошення) зараз є політичним сигналом… Ми щиро віримо, що це може бути частиною спадщини нинішньої американської адміністрації”, – сказала вона.

Останніми тижнями президент України Володимир Зеленський чітко дав зрозуміти, що він розглядає швидке запрошення до НАТО як частину плану перемоги, зазначила посол.

Галібаренко додала, що запрошення в НАТО усуне “яблуко розбрату” між Україною та рф. Москва використовувала потенційне членство України в НАТО, щоб виправдати війну, а Україна своєю чергою наполягала на тому, що їй необхідно приєднатися до Альянсу, щоб захиститися від будь-якої майбутньої російської агресії.”Якщо ми скажемо, що запрошення є, то для російської федерації це буде як остаточний вердикт – так і все, так що більше не можна піднімати ставки на цю тему”, – додала посол.

Міжнародній спільноті потрібно «перестати турбуватися про президентство Трампа» та його наслідки для України, заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

Посол США в Україні у 2006-2009 роках Вільям Тейлор закликав Вашингтон та інших союзників надати Україні членство в НАТО. Від цього, зокрема, залежить безпека Європи.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь