Перестав варити рис на гарнір в каструлі з водою! Готую так

Війна

Рисовий гарнір, як і картопляний, є універсальним і до нього підходить основна маса закусок, салатів і різних гарячих страв. Спробуйте готувати рис як це роблю я, тільки не забувайте додавати різні спеції на свій смак, можна ще додавати моркву, часник, ароматні трави і т.д.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • рис довго зернистий – 1.5 склянки;
  • олія соняшникова – 3 ст.л;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, перець, куркума, паприка, прованські трави;
  • гаряча вода – 2 склянки.

Процес приготування

Рис добре промиваємо під холодною водою до повної прозорості води.

Порада: беремо довгий рис, він виходить саме розсипчастим. Можна взяти рис для плову.

Розігріваємо в сковороді соняшникову олію і викладаємо в олію зубчики часнику. Обсмажуємо його до світлого коричневого кольору і прибираємо, щоб він не згорів і не зробив олію гіркою, а не запашною.

Перестав варити рис на гарнір в каструлі з водою! Готую так

Всипаємо рис, перемішуємо, поки вся олія не опиниться на крупі. Весь процес займає не більше 3 хвилин.

Перестав варити рис на гарнір в каструлі з водою! Готую так

Додаємо всі улюблені спеції для рису на свій смак.

Перестав варити рис на гарнір в каструлі з водою! Готую так

Перемішуємо все і обсмажуємо ще хвилини 4.

Вливаємо кип’яток (2 склянки).

Перестав варити рис на гарнір в каструлі з водою! Готую так

Вогонь зменшуємо до мінімального і тушкуємо без кришки до тих пір, поки вся вода не вбереться в крупу.

Ось тепер закриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо рис до готовності.

Гарнір подаємо з різними рибними і м’ясними стравами, можна зробити і підливу або соус на вершковому маслі з зеленню та спеціями.

Перестав варити рис на гарнір в каструлі з водою! Готую так

Залишити відповідь