6 важливих справ, які потрібно зробити з виноградником у жовтні

Війна

6 важливих справ, які потрібно зробити з виноградником у жовтні

Готуємо виноград до зими! ❄️ Полив, обрізка, підживлення – які роботи потрібно провести у жовтні?

Читай докладну інструкцію у нашій статті.

Жовтневі роботи у винограднику: готуємо сад до зими

Жовтень – вирішальний місяць для виноградаря. Саме восени закладається фундамент для майбутнього врожаю. Щоб лоза успішно пережила зиму та порадувала вас соковитими гронами наступного року, необхідно провести ряд важливих агротехнічних заходів. Давайте розглянемо детальніше, що потрібно зробити з виноградом у жовтні.

Прибирання виноградника

Перш ніж приступати до основних робіт, необхідно ретельно очистити ділянку від опалого листя, гілок та інших рослинних залишків. Це дозволить уникнути накопичення шкідників та збудників хвороб.

Полив

Одним з найважливіших заходів у жовтні є полив. Він забезпечує рослини необхідною кількістю вологи перед зимою, що підвищує їх морозостійкість. Полив проводять після опадання листя, коли температура повітря знизиться до 10°C.

Обробка від хвороб і шкідників

Для профілактики грибкових захворювань, таких як борошниста роса, рекомендується обробити виноград 3% розчином залізного або мідного купоросу. Обприскують не тільки лозу, але й пристовбурні кола.

Підживлення

Для забезпечення рослин необхідними поживними речовинами проводять осіннє підживлення. Ефективним є використання розчину, що складається з 25 г сірчанокислого калію, 25 г суперфосфату та 10 л води.

Обрізка

Після опадання листя проводять санітарну обрізку, видаляючи хворі, пошкоджені та сухі пагони. Формуючу обрізку краще відкласти до весни.

Укриття винограду

У регіонах з суворими зимами виноград потребує укриття. Після настання стійких заморозків (нижче -5°C) лозу знімають з опори, обережно пригинають до землі та вкривають сухим листям, соломою або спеціальним укривним матеріалом.

Правильно проведені осінні роботи є запорукою успішного вирощування винограду. Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете зберегти свої рослини здоровими і отримати багатий урожай у наступному сезоні.

У бою з вагнерівцями поліг 50-річний Йосип Штремпел. “Не віддам ворогові ні метра нашої землі
Стікаючи кров’ю, боєць ще намагався врятувати життя свого командира…

16 жовтня. Яке cьогодні свято. Що cуворо забоpонено pобити в цей день, щoб не втpатити зіp
Розповідаємо, яке церковне свято відзначають 16 жовтня за новим і старим стилем, заборони дня, у кого іменини.

У ЛІКАРЯ МСЕК У ВІННИЦІ ВИЯВИЛИ ДЕСЯТОК КВАРТИР ТА ДОРОГІ ЕЛЕКТРОКАРИ
Отримують звичайні зарплати, але володіють майном на мільйони гривень

Залишити відповідь