У Харкові затримали коригувальника російських ракет та дронів

Політика

У Харкові співробітники СБУ викрили зрадника, який коригував ракетно-дронові удари по оборонцях регіону. Ним виявився 33-річний будівельник.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Чоловік коригував удари окупантів по українських військах, що обороняють Харків, а під загрозою вогневого ураження були місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони в обласному центрі та прилеглих територіях.

Щоб наводити російські ракети в “обхід” ППО, агент намагався виявити та передати окупантам локації зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій ЗСУ. Він обходив місцевість, щоб фіксувати координати військових об’єктів та розташування потенційних цілей.

Отримані відомості чоловік передавав своєму російському куратору у месенджерах, у вигляді фото- і відеофайлів з детальним описом.Додатково зловмисник відстежував наслідки повітряних атак росії на Харків. Він отримував від ФСБ координати можливих “прильотів” та проводив там дорозвідку.

Слідчі Служби безпеки повідомили агенту про підозру, зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Служба безпеки України затримала ще двох учасників агентурної мережі російської ФСБ, яку викрили у серпні на Дніпропетровщині.

в Одесі СБУ спільно з Національною поліцією затримала групу молодиків, які на замовлення ворожої ФСБ підпалювали військові автівки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини

Залишити відповідь