Україна запровадить антидемпінгові мита на китайські і турецькі батареї

Політика

Україна вирішила запровадити попередні антидемпінгові заходи на імпорт радіаторів опалення виробництва Туреччини та Китаю.

Про це в середу, 16 жовтня, повідомило Міністерство економіки.

Таке рішення напередодні ухвалила Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі.

«На засіданні було ухвалено рішення про застосування попередніх антидемпінгових заходів терміном на чотири місяці щодо імпорту в Україну радіаторів для опалення походженням із Туреччини та Китаю. Також комісія ухвалила рішення про порушення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну фітингів для систем водопостачання та опалення походженням із Китаю та Туреччини», – повідомило міністерство, не уточнюючи суть заходів.

Антидемпінгове розслідування ініціювали українські виробники «Сан Тех Рай» і «Ютерм Україна».За їх зверненням у травні 2024 року міжвідомча комісія порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну з Турецької Республіки та КНР радіаторів для опалення (сталевих, алюмінієвих, біметалевих).

За результатами антидемпінгового розслідування може бути введене антидемпінгове мито на імпорт радіаторів для опалення з Туреччини та Китаю з метою відновлення справедливої конкуренції та захисту національного виробника від демпінгового імпорту. Антидемпінгове розслідування може тривати до 12 місяців.

Читайте також:

Міністерство торгівлі США вперше скасувало антидемпінговий захід, що застосовувався до української металургійної продукції.

Європейський Союз планує накласти спеціальні мита на електромобілі Tesla китайського виробництва у розмірі 9%.

 Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь