РФ готує понад 10 тисяч північнокорейських військових на Далекому Сході, — джерело

Події України


Повідомляється, що їх готують до перекидання на прикордонні території та для ротації російських військ.

На Далекому Сході РФ триває підготовка понад 10 тисяч північнокорейських військових. Інформацію підтвердило джерело УНІАН у Силах оборони.

За наявними даними, зокрема, солдатів із КНДР готують до перекидання на прикордонні території. Крім того, їх також планують використовувати для ротації російських військ.

Нагадаємо, раніше в американському Інституті вивчення війни повідомляли, що «кілька тисяч» північнокорейських піхотинців проходять підготовку на території Росії.

Тоді також зазначалося, що цих солдатів можуть направити на фронт в Україні або в прикордонні райони Росії, «щоб вивільнити резерви для ведення бойових дій». Окремо повідомлялося, що статися це може до кінця 2024 року.

Коментуючи інформацію про можливе відправлення північнокорейських солдатів на війну в Україну, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко акцентував, що потреба в людському ресурсі для продовження війни залишається пріоритетною у Путіна.

У зв’язку з цим, на його думку, «цілком логічною» є поява бойових підрозділів із солдатів КНДР у складі російських окупаційних військ. Експерт припустив, що розмістити північнокорейські підрозділи РФ може в тиловій, прикордонній зоні або на тимчасово окупованих територіях.



Джерело

Залишити відповідь