Як правильно провести 17 жовтня, та що слід зробити, щоб отримати допомогу святої ікони

Війна

Як правильно провести 17 жовтня, та що слід зробити, щоб отримати допомогу святої ікони

17 жовтня православний світ відзначає день ікони Божої Матері «Визволителька», яка має глибоке духовне та історичне значення

17 жовтня православний світ відзначає день ікони Божої Матері «Визволителька», яка має глибоке духовне та історичне значення. Спочатку ця ікона перебувала на Святій Горі Афон, а пізніше святий Феодула передав її віруючому схимнику.

20 липня 1889 року, згідно із заповітом, цей образ був перенесений до Ново-Афонського Симоно-Кананітського монастиря, розташованого на Кавказі. Відтоді день її вшанування призначили на 17 жовтня.

Згідно з переказами, в перший день шанування ікони біля монастиря стався шторм, і море викинуло велику кількість риби, що вважалося чудом. Ікона Божої Матері «Визволителька» прославилась як чудотворна. Одне з відомих чудес сталося в 1841 році в Спарті, коли мешканці, звертаючись до неї, звільнилися від нашестя сарани.

Також 30 жовтня православні святкують день ікони Божої Матері «До Різдва і після Різдві Діва». Ця святиня має свою цікаву історію. В 1780 році московський купець Олексій Григорович Мокеєв приніс ікону в Миколаївський Пешношський монастир Московської єпархії. Після його смерті ікона була передана настоятелю і розміщена над вхідними дверима каплиці преподобного Мефодія.

Згідно з переказами, у 1848 році ця чудотворна ікона врятувала багатьох людей від холери, які молилися перед нею, благаючи про зцілення.

Ці святині і сьогодні залишаються об’єктами духовного шанування для багатьох віруючих, які звертаються до них з молитвами про захист і допомогу.

Ховалися навіть в жіночому туалеті: як ТЦК, поліція, СБУ і Нацгвардія проводили рейди в супермаркетах Рівного
Обідня пора 11 жовтня. Похмуро. Дощить. Їду четвертим автобусом з поліклініки на Ювілейному в бік Боярки і помічаю біля торгово-розважального центру «Екватор» поліцейсько-військовий двіж

pоcія сфоpмувала “буpятський бaтальйон” із пiвнічнокорейців: 18 бiйців уже втeкли
Росія сформувала “бурятський батальйон” із військовослужбовців із Північної Кореї

💔IPUНA ФEДUШUН… ВIН БYВ PΣЗYМНUМ, ВUXOВAНUМ, ДΣБPUМ, МYЖНIМ, МOЛΣДUМ…. ЙOМY БYЛO ЛUШE 3O PΣКIВ. AЛE НA ЖA-ЛЬ CТAЛACЯ БLДA…
Ipинa Фeдишин в ceбe нa cтօpíнцí пօвíдօмилa тpaгíчнy звícткy…Як жe бօлячe … Cвíтлa пaмʼять нaшօмy зaxиcникy Миxaйлy Тypчинy, пօзивний «Бapмeн», який зaгинyв нa пօлí бօю дeкíлькa днíв нaзaд

Залишити відповідь