США продовжують співпрацювати з Україною щодо плану перемоги – Держдеп

Політика, Світ

Вашингтон продовжує обговорювати з Києвом план перемоги, ініційований президентом України Володимиром Зеленським. Також така робота ведеться владою США і стосовно «інших заходів» в контексті американської допомоги.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Американський чиновник у бесіді з представниками ЗМІ не став конкретизувати свою минулу заяву про «продуктивні кроки», які влада США вбачає у даному плані, з яким Зеленський ознайомив американського колегу Джо Байдена під час візиту до Штатів у вересні.

Так, Міллер утримався уточнити на прохання журналістів, які пункти та положення в ініціативі підтримує американська сторона.

«Я не збираюся вдаватися в різні деталі, окрім того, що скажу, що ми продовжуємо співпрацювати з урядом України щодо цього плану», – сказав представник зовнішньополітичного відомства США.Він додав, що Байден у телефонній бесіді з Зеленським 16 жовтня «очевидно» торкався питання плану перемоги України у війні з рф.

«Я впевнений, що це була одна з тем розмови. І ми продовжуємо співпрацювати з ними щодо інших заходів, які, на нашу думку, не входять до плану, і які, на нашу думку, допоможуть Україні перемогти на полі бою та забезпечити справедливий і міцний мир», – заявив Міллер.

Нагадаємо, голова Європейської ради Шарль Мішель запросив президента Володимира Зеленського виступити на саміті Ради ЄС 17 жовтня. Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна публічно презентує в Європі План перемоги, доопрацьований з урахуванням пропозицій міжнародних партнерів.

Партнери України вже вивчають розроблений Україною План перемоги. У випадку з Євросоюзом відповідь на таку ініціативу може надійти швидше, ніж від НАТО.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь