Що потрібно зробити кожній жінці 17 жовтня, щоб отримати допомогу та підтримку святої ікони

Війна

17 жовтня християни вшановують ікону Пресвятої Богородиці «Визволителька», яка має давню і глибоку історію. Ікона зберігалася на Святій Горі Афон, де її отримав у дар від святого Феодули схимник. У 1889 році святиня була передана до Ново-Афонського Симоно-Кананітського монастиря, розташованого на Кавказі.

Під час першого вшанування цієї ікони, біля монастиря після шторму було знайдено багато риби, що вважалося чудом. Ікона здобула славу чудотворної, і за переказами, її молитви допомогли спартанцям звільнитися від навали сарани.

Цього ж дня також відзначається день ікони Божої Матері «До Різдва і після Різдва Діва». Ця святиня була подарована московським купцем Олексієм Григоровичем Мокеєвим Миколаївському Пешношському монастирю Московської єпархії у 1780 році. Олексій пожертвував весь свій статок після прийняття в монастир, а ікону повісили над вхідними дверима каплиці преподобного Мефодія

За переказами, ця ікона допомогла багатьом людям, які щиро молилися перед нею. Особливо відомим є випадок у 1848 році, коли святиня врятувала від холери багатьох, хто благав про зцілення.

Залишити відповідь