Керівна партія Японії ризикує втратити монобільшість у парламенті

Політика, Світ

Ліберально-демократична партія Японії, яка упродовж 15 років утримує абсолютну більшість у парламенті країни, судячи з результатів соціології, не зможе продовжити домінування на дострокових виборах 27 жовтня.

Як пише Reuters, політсила не набирає 233 мандати, які потрібні для формування монобільшості. Втрати порівняно з попереднім скликанням можуть становити близько 30 депутатських портфелів.

Попри це, потіснити ліберал-демократів і завадити їм сформувати уряд опозиції буде складно: очікується коаліція з партією «Комейто», яка вже давно співпрацює із владою.

Нагадаємо, що 1 жовтня уряд Японії на чолі з Фуміо Кісідою пішов у відставку у повному складі перед створенням нового кабінету, який сформує наступний прем’єр Сігер Ісіба.

Новий лідер правлячої Ліберально-демократичної партії Японії, Сіґеру Ісіба, оголосив про плани проведення дострокових виборів на 27 жовтня, лише через три дні після свого обрання.⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь