На Львівщині ще одна громада перейшла із московського патріархату до ПЦУ

Політика

Релігійна громада міста Шептицький на Львівщині змінила свою конфесійну приналежність і стала частиною Православної Церкви України.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«На днях я підписав відповідне розпорядження, яким зареєстрували зміни до статуту громади, що раніше належала до УПЦ МП. Йдеться про громаду міста Шептицького. Вітаю жителів із вибором справжнього шляху, який звільняє від тягаря підпорядкування кривавому патріарху», – повідомив Козицький.

За час повномасштабного вторгнення 25 релігійних громад області вийшли зі структури московського патріархату та долучились до ПЦУ. Також ще 20 громад припинили свою діяльність за власною ініціативою.

«На сьогодні свій вибір ще можуть зробити 9 релігійних громад Львівщини, які досі перебувають у єдності з росією», – додав Козицький.Він зауважив, що якщо за час, встановлений Законом України «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», ці громади так і не розірвуть свої зв’язки з РПЦ, то припинення їхньої діяльності відбудеться у судовому порядку.

Нагадаємо, що у Черкасах прихильники Української православної церкви Московського патріархату зі штурмом захопили Свято-Михайлівський храм в центрі Черкас після того, як він перейшов до Православної церкви України.

22 вересня у селі Іза на Закарпатті віряни Хустської єпархії УПЦ МП під стінами районного ТЦК відбувся протест прихильників УПЦ МП. Вони обурилися, що туди доставили двох священників – братів Василя і Степана Гуків.

Тим часом, 23 вересня набув чинності Закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов’язані з росією.

Нагадаємо, що за заборону московської церкви в Україні проголосували 265 парламентарів. Проти було 29 людей, утримались четверо.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь