Поліція почала кримінальне провадження проти учасників бійки у черкаському храмі

Політика

Черкаська поліція почала кримінальне провадження за фактом хуліганства після того, як у місті зчинилася бійка між прихильниками ПЦУ та УПЦ МП поблизу Свято-Михайлівського кафедрального собору.

Про це повідомили у поліції Черкащини.

Там розповіли, що група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму, внаслідок чого кілька громадян зазнали тілесних ушкоджень.
Після цього правоохоронці негайно прибули на місце та опитали учасників конфлікту. Наразі поліція встановлює очевидців інциденту, а також вивчає відеозаписи, оприлюднені в соцмережах.
Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганства — ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Максимальне можливе покарання — від 2 до 5 років ув’язнення. Слідчі дії тривають.Уранці 17 жовтня у Черкасах, поблизу Свято-Михайлівського кафедрального собору, сталася бійка між прихильниками Православної церкви України та Української православної церкви московського патріархату.

Це сталося після повідомлення про те, що храм перейшов з УПЦ МП до ПЦУ. Митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан розповів у коментарі «Суспільному», що перехід громади відбувся ще 12 червня.

Після цього поблизу нього зібралися прихильники УПЦ МП, які намагалися вдертися на територію собору. Між ними та прихильниками ПЦУ почалася бійка.

У коментарі hromadske пресслужба поліції Черкаської області повідомляла, що наразі на місці інциденту працюють правоохоронці, які намагаються підтримувати правопорядок.

У Черкасах прихильники Української православної церкви Московського патріархату зі штурмом захопили Свято-Михайлівський храм в центрі Черкас після того, як він перейшов до Православної церкви України.

22 вересня у селі Іза на Закарпатті віряни Хустської єпархії УПЦ МП під стінами районного ТЦК відбувся протест прихильників УПЦ МП. Вони обурилися, що туди доставили двох священників – братів Василя і Степана Гуків.

Тим часом, 23 вересня набув чинності Закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов’язані з росією.

Нагадаємо, що за заборону московської церкви в Україні проголосували 265 парламентарів. Проти було 29 людей, утримались четверо.

У День Незалежності України президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону діяльності у нашій країні релігійних організацій, пов’язаних із російською федерацією. Таким чином під заборону потрапила Українська православна церковь Московського партіартаху.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь