Зеленський дав старт перезавантаженню Митної служби

Політика

Президент Володимир Зеленський підписав закон про перезавантаження митниці за прикладом Бюро економічної безпеки.

Про це повідомляється на сайті парламенту у картці відповідного законопроєкту.

«Цей день настав. Закон про реформу митниці підписаний. З 1 листопада вступає в силу», – написав у Telegram перший заступник голови фінансового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк, який був одним з ініціаторів реформи.

Реформа митниці – один із ключових “маяків” за програмами допомоги Україні на 2024 рік. Вона передбачена планом реформ за інструментом Ukraine Facility, Національною стратегією доходів на 2024-2030 роки, а також програмою МВФ Extended Fund Facility.

Нагадаємо, що за результатами проведеного постмитного контролю – нового виду перевірок, який було запущено на початку року, декларантами добровільно сплачено до державного бюджету 35,6 млн грн митних платежів.Упродовж січня-вересня 2024 року в Україну імпортували товарів на суму $51,2 млрд. Найбільше – з Китаю, Польщі та Німеччини, повідомили у Державній митній службі.

Також за даними Державної митної служби, з січня по серпень 2024 року Україна імпортувала 15 тис. тонн картоплі, тоді як експорт склав лише 760 тонн на $215 тис.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь