У «Дії» запустили рекрутинг до Армії дронів

Політика

У «Дії» запустили рекрутинг до Армії дронів — додали можливість долучитися до підрозділів БпЛА без відвідування ТЦК. Ось як це працює: подати заяву онлайн, пройти співбесіду і підписати контракт.

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Він наголосив, що після подання заяви людина потрапить саме в той підрозділ, який обрала. Не буде «розподілу» та мобілізації через ТЦК. На базову військову підготовку люди йтимуть з уже підписаним контрактом.

«Придатність до служби також підтверджуєте самостійно ще на етапі подання заяви, тому проходити ВЛК не потрібно», — додав міністр.

У застосунку «Дія» потрібно за фільтрами обрати бажані бригаду або підрозділ, можна надіслати одну чи декілька заяв. Також там можна обрати напрям, повʼязаний з дронами, — від оператора будь-якого дрона до інженера. Тоді рекрутер запрошує на співбесіду, а підрозділ підписує контракт.Раніше представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук зазначав, що це експериментальний проєкт з цифрового рекрутингу через «Дію», і він триватиме два роки.

Нагадаємо, що за два місяці роботи застосунку «Армія+» військові подали за його допомогою понад 10 000 електронних рапортів.

В Україні вже почав працювати мобільний застосунок «Армія+». У ньому військовослужбовці зможуть надсилати командирам електронні рапорти. Він має значно полегшити життя військовослужбовців, повідомив президент Володимир Зеленський.

Застосунок «Армія+» завантажили 20 тисяч разів менш ніж за добу після початку роботи.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь