Президентка Грузії пояснила дивну політику нинішнього уряду країни

Політика, Світ

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі висловила думку, що розворот правлячої партії «Грузинська мрія» «може бути планом» та стосуватися російських звʼязків тіньового олігарха Бідзіни Іванішвілі.

Про це вона розповіла в інтервʼю Politico.

Зурабішвілі сказала, що розворот партії «Грузинська мрія» в сторону росії залишається для неї незрозумілим.

«Я не прихильниця теорій змови, але це може бути план. Можливо, зв’язки (Іванішвілі, – ред.) з Москвою все ще існують і стали ще тіснішими», – розповіла президентка.

За її словами, «уся історія Грузії» свідчить про те, що основний ризик для країни походить від Москви.«Ризик війни зростає, коли Грузія ізольована від своїх партнерів, коли вона самотня, розділена і слабка. У мене немає логічного, раціонального пояснення цьому (проросійському розвороту влади, – ред)», – додала Зурабішвілі.

Раніше ми писали, що на саміті  ЄС у Брюсселі лідери Європейського Союзу планують заявити Грузії, що її уряд ставить під загрозу шлях країни до ЄС. Заява може прозвучати напередодні парламентських виборів цього місяця.

Також нагадаємо, що парламентські вибори, які відбудуться у Грузії 26 жовтня, стануть вирішальними для її просування до членства в Євросоюзі та критично важливим тестом для демократії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь