Повідомили про підозру генералу окупантів, який не взяв Київ за три дні

Політика

Повідомили про підозру російському генералу, який командував операцією “Київ за три дні”. Зібрали доказову базу на генерал-майора Володимира Селівьорстова – колишнього командира 106-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил рф.

Про це повідомили у Офісі генпрокурора та в СБУ.

За даними слідства, перебуваючи на території Республіки Білорусь, командир дивізії отримав від генерального штабу зс рф бойове розпорядження про початок військового вторгнення на територію України з метою її окупації.

На виконання наказу командувача угрупованням військ Східного військового округу зс рф підозрюваний у період з 24 лютого по 2 квітня 2022 року організував та забезпечив вторгнення військ зс рф на територію Київської області та її окупацію. Він віддавав накази підпорядкованим йому командирам 137 та 51 парашутно-десантних полків на ведення бойових дій із залученням бойової техніки та іншого озброєння.

Таким чином підозрюваний своїми умисними діями вчинив ведення агресивної війни проти України.

Досудового розслідування здійснює Головне слідче управління СБУ.

Нагадаємо, що зранку 17 жовтня російській військові скинули вибухівку з дрона у Дніпровському районі Херсона, внаслідок чого поранено 42-річного чоловіка.Уночі 17 жовтня російські війська атакували енергетичну інфраструктуру у Миколаївській області, внаслідок чого частина абонентів залишились без електропостачання.

В Київській області було чутно звуки вибухів. Сили протиповітряної оборони знищували російські «Шахеди».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь