На Хмельниччині підозру отримав організатор схеми з ухилянтами

Політика

На Хмельниччині підозру отримав організатор схеми ухилення від молізації військовозобов’язаними.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Національної поліції.

28-річний місцевий мешканець за винагороду допомагав чоловікам призовного віку отримувати статус непридатного. Свої послуги зловмисник оцінював у понад 200 000 гривень. За ці гроші він обіцяв повпливати на посадових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки для вирішення питання про оновлення даних та надалі визнання клієнтів непридатними до служби в ЗСУ.

Організатора «схеми» затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання хабаря. Правоохоронці вилучили 5000 доларів, отримані як неправомірна вигода.Чоловікові повідомлено про підозру за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 160 000 гривень застави і може загрожувати до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

Нагадаємо, що 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником виявилися клієнтами скандальної голови медико-соціальної експертної комісії Тетяни Крупи. Вона за хабар оформила їм інвалідність.

4 жовтня стало відомо про викриття правоохоронцями керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи та її сина – посадовця обласного управління Пенсійного фонду, які неймовірно збагатилися на ухилянтях. У матері з сином знайшли майже шість мільйонів доларів США готівкою у різних валютах.

Тетяна Василівна та Олександр займалися штампуванням довідок про інвалідність для чоловіків, які намагались  уникнути військової служби. Так і збагатились. А вже коли прийшли з обшуками, то жінка намагалася викинути через вікно дві сумки з пів мільйоном доларів, однак зробити їй це не вдалось.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь