На Донеччині викрито агентурну мережу ФСБ

Політика

На Донеччині було виявлено міжрегіональну агентурну мережу, пов’язану з ФСБ рф, яка підривала боєготовність Сил оборони та координувала удари по системам ППО.

Про це повідомляє ОГП.

Відповідно до інформації Донецької обласної прокуратури, двом жителям селища Малотаранівка та міста Одеса повідомлено про підозру у державній зраді, а громадянці росії – у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Слідство встановило, що у березні 2022 року мешканка селища Малотаранівка, за проханням сестри, яка проживає в тимчасово окупованому Криму, приєдналася до чату в Telegram, створеного для підривної діяльності проти України. Жінка погодилася передавати інформацію військового характеру.

До цього чату пізніше долучилися також чоловік з Одеси та громадянка росії з села Лиманка на Одещині. Учасники агентурної мережі надсилали куратору дані про ремонт техніки, її переміщення, дислокацію ЗСУ, артилерійське озброєння, а також інформацію про розташування засобів ППО у Донецькій та Одеській областях. Чоловік також передавав графічні зображення карт місцевості, що містили відомості про військові об’єкти, а також інформацію про польоти авіації.Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали, що військова контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента ФСБ у Харкові. Фігурант розвідував локації Сил оборони і намагався допомогти окупантам у підготовці нової серії ударів по регіону.

Також нагадаємо, що на Херсонщині Служба безпеки нейтралізувала агентурну групу воєнної розвідки рф, яка діяла на правобережжі регіону. До складу ворожого осередку входило подружжя та їхній спільник, які шпигували за Силами оборони.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь