Залужний пояснив суть Плану перемоги Зеленського

Політика, Світ

План перемоги України призначено насамперед для партнерів країни. Так вони зможуть зрозуміти, чого від них очікує Київ.

Про це в ході дискусії в Chatham House заявив посол України у Великій Британії Валерій Залужний.

За словами Залужного, глава української держави вирішив створити план перемоги, щоб партнери України «могли щось зробити». Така ініціатива призначена для них, тож її спочатку розкрили партнерам, а не українському суспільству.

«Нам потрібна стратегія, без цього Україні буде складно щось зробити. Що це означає: щось мають зробити США, щось – Німеччина, хтось має зменшити закупівлі російської нафти, хтось – запровадити більш жорсткі санкції проти рф. Ось про що план», – уточнив Залужний.

Також він звернув увагу, що у війні дуже складно робити прогнози. І єдина річ, яка працює, «це математика».Нагадаємо, 17 жовтня президент Володимир Зеленський виступив на засіданні Європейської Ради та представив План перемоги України, або ж – стратегію примусу росії до реальної дипломатії.

Голова Європейської ради Шарль Мішель запросив президента Зеленського виступити на саміті Ради ЄС 17 жовтня. Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна публічно презентує в Європі План перемоги, доопрацьований з урахуванням пропозицій міжнародних партнерів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь