Пропалестинські мітингарі в масках захопили університеті у Берліні

Політика, Світ

Група пропалестинських активістів у масках захопила і на короткий час утримувала будівлю президії Вільного університету Берліна.

Як повідомляє Spiegel, 17 жовтня вдень від 15 до 20 осіб увійшли до будівлі, влаштували безлади і розмалювали стіни пропалестинськими гаслами, повідомив представник поліції. За словами прессекретаря Вільного університету, двері в кабінети були виламані, а офісне обладнання знищене.

Коли прибули правоохоронці, протестувальники спробували втекти. Однак чотирьох осіб вдалося наздогнати і заарештувати. За словами речника, це були чоловік і три жінки. Інформація про поранення не надходила.

Постраждалим співробітникам було надано психологічну допомогу, повідомив речник університету

Берлінський сенатор з питань науки Іна Чиборра засудила цю акцію. Зловмисники діяли з надзвичайною жорстокістю, напали на співробітників і завдали величезних збитків, а в деяких випадках знищили університетське майно.«Ми не будемо миритися з такими діями і будемо протистояти їм з усією рішучістю – скоєні злочини повинні бути покарані», – додала Чиборра. Саме завдяки дуже швидкій і виваженій реакції адміністрації університету та поліції акція була швидко припинена.

Раніше поліція Нідерландів розігнала пропалестинський мітинг у кампусі Амстердамського університету (UvA), затримавши 140 осіб.

У США пропалестинські студенти влаштували акцію протесту, виступаючи проти війни в Газі. Правоохоронці затримали десятки демонстрантів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь